Μία μάρκα μεγαλώνει

Η Hella Gutmann Solutions είναι μία επιχείρηση της Hella Gutmann Holding, που ιδρύθηκε από τις επιχειρήσεις Hella και Gutmann Messtechnik το έτος 2008 ως Joint Venture. Στην επιχείρηση Hella Gutmann Solutions συνεχίζεται η συνολική εξειδίκευση της Gutmann Messtechnik διατηρώντας όλους τους εργαζομένους και τις υποδομές και ενισχύεται με νέες συμμαχίες. Η ιστορία της επιχείρησης αρχίζει με την ίδρυσή της από τον Kurt Gutmann.

1968

Ίδρυση της πρώτης αντιπροσωπείας οχημάτων Gutmann από τον Kurt Gutmann σε ηλικία 20 ετών. Ήδη πολύ νέος συμμετέχει ο Kurt Gutmann σε αγώνες με δικά του μέσα – με σκαραβαίο της VW και Porsche 911.

1978

Επιτυχίες σε βελτιώσεις οχημάτων συμμετέχοντας σε αγώνες με Talbot Horizon: 3η θέση στο πρωτάθλημα Bergeuropa με Talbot Lotus πίσω από 2 εργοστασιακές BMW M1

1982
Μετά την ενσωμάτωση στις αρχές της δεκαετίας του 80 της Talbot στην Peugeot, ο Gutmann έγινε ο μεγαλύτερος βελτιωτής της Peugeot στον κόσμο. Ορόσημα υπήρξαν το Peugeot 205 Turbo με 175 PS (αποκλειστικά δικό του πρότζεκτ) και το 205i 16V με 160 PS (πάνω από 300 οχήματα).

1985

Πρώτες εξελίξεις στα συστήματα περιορισμού των καυσαερίων1987
Η Gutmann Messtechnik εντυπωσιάζει με πρωτοποριακή τεχνολογία:


  • US-Tronic: Γενική ρύθμιση λάμδα


  • pocket compaa: Πρώτη και ως τώρα μοναδική συσκευή, με την οποία ο βαθμός απόδοσης καταλύτη μπορεί να καθοριστεί για κάθε όχημα γρήγορα και απλά


  • mega compaa: Ο αναλυτής καυσαερίων με τον πάγκο μέτρησης 4 αερίων και το Opazimeter για έλεγχο καυσαερίων AU II συγκαταλέγεται στη Γερμανία στα Top 5 αντίστοιχα προϊόντα.

1990
Εγκαίνια του τεχνικού Callcenter της Gutmann Messtechnik με πληροφορίες για την τοποθέτηση καταλυτών μεταγενέστερης τοποθέτησης. Το 1996 ξεκινά η Gutmann την τηλεφωνική υποστήριξη ανίχνευσης βλαβών και επισκευής από πραγματικούς επαγγελματίες. Σήμερα, το Callcenter της Hella Gutmann είναι ένα από τα πιο βραβευμένα Service όλου του κλάδου.

1995

mega macs 55 – Ο ηγέτης της αγοράς για διάγνωση οχημάτων που καλύπτει όλες τις μάρκες έρχεται στο προσκήνιο και κατακτά την αγορά με τέρμα γκάζι. Μόνο στη Γερμανία πουλήθηκαν ως το 2006 πάνω από 10.000 συσκευές. Και την υπόλοιπη Ευρώπη εξαπλώνεται το mega macs 55 αδιάκοπα: Προς το παρον διατίθενται 14 εκδόσεις γλώσσας σε 24 χώρες.

1996

Βραβείο καινοτομίας για το mega macs 55 στην »Automechanika« στη Φρανκφούρτη

1997
Ομοσπονδιακό βραβείο για πρωτοποριακές υπηρεσίες τεχνολογίας

2001
Το κέντρο τεχνολογίας για μετεκπαίδευση και εκπαίδευση (TWS) ανοίγει τις πύλες του. Εδώ εκπαιδεύονται μηχανικοί και αρχιμηχανικοί ώστε να γίνουν επαγγελματίες διάγνωσης. Ήδη το 2003 εγγράφεται πανηγυρικά ο φοιτητής με αύξοντα αριθμό 2000.

2002
Ο ελβετικός στρατός επιλέγει το mega macs. Για την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων και τη συντήρηση του στόλου χρησιμοποιούνται 15 mega macs 55. Η ÖAMTC* παραλαμβάνει 53 mega macs για κέντρα ελέγχου.
* αυστριακή αυτοκινητιστική λέσχ

2003
Το macs 40 με λειτουργία συστήματος ελέγχου πίεσης ελαστικών RDKS παραλαμβάνει το ομοσπονδιακό βραβείο καινοτομίας

2003

Οι Gelben Engel (κίτρινοι άγγελοι) της ADAC* παραλαμβάνουν 1700 macs 45 »για καθοδόν διάγνωση«.
* Η μεγαλύτερη αυτοκινητιστική λέσχη της Ευρώπης

2003

Ομοσπονδιακό βραβείο τεχνολογίας οχημάτων για το macs 402003
Λανσάρισμα στην αγορά της νέας συσκευής μέτρησης καυσαερίων mega compaa GM3

2003
Εξέλιξη της νέας διαγνωστικής συσκευής mega macs 502004
Συχνά αντεγραμμένο και ασύγκριτο: Το Gutmann Callcenter διευρύνεται περαιτέρω. Οι στο μεταξύ 30 εργαζόμενοι αποκτούν έτσι ιδανικές συνθήκες εργασίας για επαγγελματική συμβουλευτική. Από το 1992 φθάνουν στους καλύτερους ειδικούς διάγνωσης οι πιο περίπλοκες ερωτήσεις και η γρήγορη βοήθειά τους υποστηρίζει καθημερινά χιλιάδες συνεργεία.2004
Οι δύο αυτοκινητιστικές λέσχες ÖAMTC και TCS στην Αυστρία και στην Ελβετία εξοπλίζουν τα οχήματα οδικής βοήθειάς τους ομοίως με macs 45. Έτσι άλλα 730 οχήματα οδικής βοήθειας βρίσκονται καθοδόν με άριστη διάγνωση Gutmann.2004
Στον ελβετικό στρατό παραδίδονται άλλα 25 mega macs 55.

2005
Το 500ό συνεργείο της αλυσίδας συνεργείων ATU εξοπλίζεται με compaa macs.

2006

Το mega macs 55 με αύξοντα αριθμό 10.000 φεύγει από το εργοστάσιο

2006
Με το διαγνωστικό εργαλείο mo macs 50 και τον νέο αναλυτή καυσαερίων GM3 moto για έλεγχο καυσαερίων μοτοσικλετών (AUK), ξεκινά η Gutmann Messtechnik με επιτυχία τη δραστηριοποίησή της στην αγορά μοτοσικλετών.

2007
Η Gutmann Messtechnik διακρίνεται με το ειδικό βραβείο "Industrie 2007".

2008

Το νέο διαγνωστικό χειρός mega macs 42 λανσάρεται στην αγορά.

2008
Ο Όμιλος Gutmann με συνολικά 200 εργαζομένους γιορτάζει τα 40στά του γενέθλια. Παγκοσμίως χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικά εργαλεία της Gutmann σε περίπου 20.000 συνεργεία σε 24 χώρες.

Στην Automechanika ανακοινώνουν η Hella και η Gutmann Messtechnik τη δημιουργία ενός νέου Joint Venture - ήρθε η ώρα της μάρκας Hella Gutmann Solutions!

Παρουσίαση της πρώτης διαγνωστικής συσκευής, η οποία μπορεί να υλοποιήσει τη ρηξικέλευθη ιδέα για τον συνδυασμό δεδομένων, διάγνωσης και ανταλλακτικών: το mega macs 42

2009
Στο TWS, η επέκταση των εγκαταστάσεων με 4 ανυψωτικές πλατφόρμες για οχήματα και 6 για μοτοσικλέτες επιτρέπει την ταυτόχρονη πραγματοποίηση 2 εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η χωρητικότητα του TWS διπλασιάζεται φθάνοντας τον αριθμό των 2.000 φοιτητών ετησίως.
Το διαδραστικό Hella Gutmann-CD 'Βασικές γνώσεις Τεχνολογία μέτρησης' απο τη σειρά 'Εκμάθηση στο εικονικό συνεργείο' - μεταδίδει βασικές γνώσεις για προχωρημένους και αρχάριους.

2010
Στην Automechanika λανσάρεται το πρωτοποριακό innovative mega macs 66: το πρώτο σύστημα διάγνωσης με σχεδιασμό επισκευής σε πραγματικό χρόνο. Για πρώτη φορά πραγματοποιείται μία αυτόματη διασύνδεση της διαγνωστικής συσκευής με βάσεις δεδομένων και καταλόγους ανταλλακτικών. Για πρώτη φορά καθοδηγείται ο χρήστης αυτόματα με τον πιο σύντομο τρόπο μέσα από το πλήθος των συστημάτων του οχήματος στον προορισμό.

2011
Η Hella Gutmann Solutions απασχολεί σχεδόν 400 εργαζομένους.
Μόνο στο τεχνικό Callcenter εργάζονται 45 ειδικοί και υποστηρίζουν καθημερινά κατά μέσο όρο 1.500 συνεργεία στη διάγνωση.

2012
Η μονάδα τεχνολογίας μετρήσεων του mega macs 66 συμπληρώνεται με το κιτ LPD και τη λειτουργία μέτρησης χαμηλής πίεσης από -1 έως +16 bar.

Μέσω της μονάδας UMTS λειτουργεί ο σχεδιασμός επισκευής σε πραγματικό χρόνο του mega macs 66 και σε φορητή χρήση μακριά από το WLAN του συνεργείου.

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης λανσάρεται η πρώτη καθαρά λογισμική εφαρμογή διάγνωσης της Hella Gutmann Solutions, το mega macs PC.

Στην Automechanika παρουσιάζεται το mega macs 42 SE – η πρώτη φορητή συσκευή με ασύρματη λειτουργία VCI και PassThru.

2013
Το HGS Data που έχει επανασχεδιαστεί πλήρως με τη συνεργαζόμενη εταιρεία Tolerance διατίθεται online.

Διεύρυνση του κιτ ελέγχου χαμηλής πίεσης LPD με έναν αισθητήρα υψηλής πίεσης έως τα 60 bar.

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάζεται το PassThru-Tool mega macs iX και η επέκταση λογισμικού Bike Plus για το mega macs 66.

Διεύρυνση της γκάμας προϊόντων με το πρώτο εργαλείο ελέγχου μπαταρίας Battery Power Check-Tool της Hella Gutmann:  το BPC-Tool.

Στις 20 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζονται οι πρόσθετες εγκαταστάσεις HGS Lippstadt στο Erwitte. Οι χωρητικότητες των τμημάτων Τεχνικό Callcenter, Τεχνική εκπαίδευση και Διαχείριση προϊόντος διευρύνονται.


Login

Wählen Sie die gewünschte Funktion und melden Sie sich hier mit Ihren Zugangsdaten an.

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Βοήθεια για την είσοδο του πελάτη?